keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ystävä, kaveri vai tuttu?

Tässä postauksessa esiintyvät mielipiteet ovat siis täysin omiani ja monella varmasti on erilainen kanta asiaan, mutta tässä on kuitenkin oma näkemykseni.


En tiedä miten muut määrittelevät omat kaverinsa/ystävänsä. Jotkut sanovat että omistavat parhaita kavereita, toisille kaikki keiden kanssa ollaan tekemisissä ovat kavereita ja loput on sitten tuttuja. Itse taas ajattelen että mulla on ystäviä sekä kavereita. Niiden välillä on kuitenkin selvä ero.

Mulle ystävä tarkoittaa sellaista ihmistä kenen kanssa on aina mukava jutella, kenelle voi jakaa niin hyvät kuin pahatkin asiat eikä tarvitse pelätä että jutut lähtee leviämään. Ystävillä on aina vähän omia "inside" juttuja, koska toisen on tuntenut niin kauan. Siinä toisen ja sun välillä on sellainen side mitä ei pysty selittämään. Se side kestää vaikka toinen olisi toisella puolella maapalloa. Ihan sama milloin tämän ystävän näkee niin aina riittää juteltavaa.  Ystävä ymmärtää myös pienen kiusan, niin puolin kuin toisin, mutta ei tietenkään mitään haukkumista tms. Ihan sama mikä kahjo idea jommalla kummalla on niin ystävä on yleensä se joka on valmiina toteuttamaan tämän hulluuden. Ystävällä ei yleensä ole mitään tapoja jotka ärsyttäisivät sinua tai jos on niin olet oppinut elämään niiden kanssa. Lisäksi hiljaisuus tämän henkilön kanssa ei tee tilanteesta "awkwardia". Ystävä on se henkilö johon voit aina luottaa. Jos saat viestin kännykkään ja ajattelet että "eikä, en jaksa vastata", mielestäni kyseinen henkilö ei silloin ole ystäväsi, sillä ystävälle on aina aikaa ja viestin saaminen tulisi tuoda hymyn kasvoille. Tietenkin jotkut pahat paikat, työt ja vastaavat tilanteet ovat asia erikseen.

"Kiireessäkään et voi dissaa sun parasta kaveriis"
(tässä tapauksessa siis ystävääsi)

Kaveri, sitten taas on mulle aika laaja käsite. Kaveri on mulle semmoinen henkilö kenen kanssa saatan vaihtaa kuulumisia silloin tällöin, mutta se on kuitenkin mukavaa eikä pakonomaista lätinää. Se on sellainen tilanne milloin toista oikeesti kiinnostaa miten toisella menee. Kaverin kanssa ei kuitenkaan vietä niin paljon aikaa kuin ystävän, vaikka asuisikin samalla paikkakunnalla. En itsekkään oikein osaa kertoa mistä tämä kaverin ja ystävän välinen ero oikein tulee? Ehkä siinä on vaan se että miten hyvin sen toisen ihmisen kanssa klikkaa? Kavereiden kanssa on hyvät välit, mutta siitä kuitenkin puuttuu jotain, verrattuna ystävien väliseen suhteeseen.




Tuttuja mulla on enemmän ku laki sallii, niin kuin varmasti monella muullakin. Tutut on mulle sellaisia ihmisiä kenet mä tiedän, mutta en kuitenkaan välttämättä moikkaa heitä. Tiedän esimerkiksi henkilön nimen, missä hän asuu, mitä koulua hän  käy jne. En varsinaisesti siis tunne henkilöä, mutta tiedän kuka hän on. Se että voit laskea jonkun tutuksi vaatii kuitenkin sen että tämä henkilö tietää myös sinut. Sillä muutenhan voisin sanoa että Tarja Halonen on tuttuni koska tiedän missä hän asuu sekä hänen nimensä. Itse kun asun pienellä paikkakunnalla niin näen tuttuja lähes päivittäin, joku on aina tuttu jostain. Oli se sitten kaupan kassalta, kesätöiden vakiasiakas, samaa luokkaa käynyt... Ihan kuka vaan, niin tuttuja tulee vastaan yleensä joka kulman takaa.

Tässä oli vähän mun omia mietteitä ystävistä, kavereista sekä tutuista. Ens kerralla tulee taas vähän kevyempi postaus!

2 kommenttia:

  1. Hei! kun hait Päivölään niin kuinka kauan kesti suunnilleen ennen kuin sait kutsun pääsykokeisiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve! Se riippuu vähän siitä milloin olet hakenut kouluun, toisilla se kesti vain muutaman viikot mutta itse taisin odottaa kuukauden? :)

      Poista